Tudtam, hogy egyszer majd eljön az az idő, amikor újra meg kell küzdenem a bürokráciával, amely Magyarországon amúgy egyre inkább szitokszó. És bevallom én is férfiasan, teljesen egyetértek azokkal, akik így gondolják. Már pedig egy újszülött esetében is szükséges a megfelelő okmányok beszerzése, hiszen például a Tgyást, vagy éppen a családi pótlékot csak akkor igényelhet az ember, ha megvan a gyermek TAJ-száma, és/vagy adószáma...

Nem tudom, hogy melyik kórházban hogy megy az ügymenet, de mi a MÁV-kórházzal jól jártunk, a fénymásolt papírok alapján (személyi, lakcímkártya, házassági anyakönyvi kivonat) a kórház elkészítette a születéshez szükséges okmányokat, majd be kellett ugrani a VI. kerületi önkormányzathoz Picúr TAJ-számáért és anyakönyvi kivonatért. Persze nagyjából két héttel a születést követően. Amire még várunk, az az adószám, de reméljük, az is megjön majd a napokban.

Ha minden papír megvan, akkor irány az államkincstár, illetve a mama munkahelye. Előbbi a családi pótlék, és az egyszari anyasági támogatás miatt lesz fontos, utóbbi pedig a Tgyás elindításához. Ezt sikerült is már abszolválni, kérdés persze, hogy a bürokrácia útvesztőiben mikor köt ki a megfelelő helyen, és mikor formálódik át pénzzé. A családi pótlék még várat magára, de nagyon bátor vagyok, és megpróbálom az Ügyfélkapunk keresztül intézni a dolgot, majd megírom, milyen sikerrel.

Egy külföldi örökösödési ügy miatt szegény Picúrnak már most, háromhetesen le kellett mondania élete első vagyontárgyairól, remélem nem orrol meg emiatt ránk, ha felnő...

Szerző: Oregordog  2013.07.18. 15:44 Szólj hozzá!

Címkék: baba családi pótlék ügyfélkapu Picúr MÁV-kórház

A bejegyzés trackback címe:

https://kispapablog.blog.hu/api/trackback/id/tr255413283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása