A hétvégéken általában egy kicsit több időt tudok eltölteni a Fiatalúrral, amit remélem Ő is legalább annyira élvez, mint én. A mama elmondása szerint a gyerek él-hal a zenéért, és amikor meghall valamilyen dallamot, hihetetlen fókuszálásba kezd, vagy ha éppen a dallam nagyon táncos, akkor azonnal elindul a "tánci-tánci", ahogy a mama szokta volt mondani.

Gondoltam a hétvégén én is kipróbálom a dolgot, és előkeresek néhány lemezt valahonnan a szekrény aljából, hogy valami olyat hallgasson, amit még eddig nem hallgatott, és meglátjuk, hogy milyen hatással lesz rá. Nos igen, ezúttal nem az őrült rocker oldalamat hoztam, hanem a kevéssé rockert, már, ha van ilyen. S inkább a dallamosabb zenék mellett döntöttem, mint a Smash Mouth, illetve a Sister Hazel. (A mama amúgy is panaszkodott már, hogy csak az Ő zenéit hallgatják egész nap, és kellene valami új.)

A reakció igencsak megdöbbentő volt, még számomra is. Ahogy az új dallamok felcsendültek, azonnal a hangszórók felé fordította a fejét a Fiatalúr (pedig nem is szóltak hangosan, szóval nem a hangerővel akartam felhívni a figyelmét a zene létezésére...), és széles mosollyal az arcán elkezdett fülelni. Nagyon kis kedves volt az egész jelenet. (Arról már nem is beszélve, amikor a YouTube-on keresztül megszólal a Bogyó és Babóca... na akkor vége a világnak.)

Korábban olvastunk a mamával erről sokat, hogy a zene, illetve a művészetek mennyire képesek elbűvölni már a csecsemőket is, illetve arról is, hogy a gyermekek agyműködése mennyire készséggel válaszol, és jelentősen felpörög az ilyen jellegű tevékenységek közben. Nem beszélve a kreatív "oldal" beindulásáról, valamint az agy fejlődéséről sem, amelyekre, természetesen ugyancsak jótékony hatással van pl. a zene is.

Mit iis mondhatnék? Remélem zenész lesz, vagy táncos. Mindegy, a lényeg, hogy élvezze, és ugyanígy nézzen akkor is, amikor felnőtt korában teszi majd ezt. Akkor tudjuk majd, hogy valóban tetszik neki...

Szerző: Oregordog  2014.04.15. 09:31 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kispapablog.blog.hu/api/trackback/id/tr946038436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása